X

Chromebooks voor alle nieuwe leerlingen

"Omdat iedere leerling ruimte én kans moet krijgen zich te ontwikkelen."

Digitale leermiddelen zijn niet meer weg te denken in ons onderwijs. Dat hebben we zeker de afgelopen tijd ervaren, waarin we veel afstandsonderwijs hebben geboden. Het Stedelijk Lyceum vindt het belangrijk dat iedere leerling de ruimte én de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Gelijke kansen voor iedereen daar staan we voor.Daarom krijgt iedere nieuwe leerling die zich aanmeldt gratis een nieuwe Chromebook ter beschikking. Het enige dat ouders hoeven bij te dragen zijn de kosten voor de verzekering en het onderhoud van het Chromebook. Dit betekent rond de € 2,50 per maand voor een standaard Chromebook.

Meer informatie
20200921 Het Stedelijk Innova 0541 2
i
Chromebooks voor alle nieuwe leerlingen Lees meer
X

Tienercollege Florès

een school voor 10-14 jarigen

Wil je meer weten? Vanzelfsprekend willen wij vragen ook persoonlijk beantwoorden.

Samenwerking basischool La Res en Het Stedelijk Lyceum

Tienercollege Florès is een samenwerking tussen Het Stedelijk Lyceum en basisschool La Res en is gehuisvest aan de Dotterbloemstraat 75. Tienercollege Florès is een zogenaamde 10-14 locatie. Hiermee bedoelen we dat deze bestemd is voor 10 tot 14 jarigen. Leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs volgen hier onderwijs.

In het kort

 • School voor 10-14 jarigen
 • Leerlingen uit groep 7 en 8 basisschool en eerste twee jaar voortgezet onderwijs volgen hier les
 • Samenwerking tussen basisschool en voortgezet onderwijs
 • Uitgestelde keuze voor definitieve niveau
 • Persoonlijk doorlopende leerlijn
0082 H 4867 1
Waarom een tienercollege?

De overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is best groot. Voor sommige leerlingen is het beter de definitieve keus uit te stellen. Op die manier krijgt de school een beter beeld welke niveau bij jou past.

Wat betekent dit in de praktijk?
Belangrijke kenmerken van Tienercollege Florès zijn:

 • Persoonlijke doorlopende leerlijn van de basisschool naar het voortgezet onderwijs;
 • Kleine locatie met persoonlijke aandacht waar iedereen elkaar kent;
 • Team van leerkrachten van de basisschool werkt samen met docenten van het voortgezet onderwijs;
 • Je kunt flexibel verschillende vakken op verschillende niveaus volgen;
 • Je uiteindelijke advies wordt halverwege het tweede jaar voortgezet onderwijs gegeven in plaats van in groep 8;
 • We besteden veel aandacht aan individuele coachgesprekken en het ‘leren leren’.Voor wie is Tienercollege Florès bedoeld?

Tienercollege Florès is in ieder geval bedoeld voor de leerlingen van basisschool La Res. Daarnaast zijn er ieder jaar een aantal plekken voor leerlingen van andere scholen. Tienercollege Florès is een locatie waar we intensief samenwerken en afstemmen tussen leerling, mentor en ouders. Dit maakt dat leerlingen een weloverwogen, passende keuze maken voor vervolgonderwijs. Het uiteindelijk doel daarbij is dat leerlingen het maximale uit zichzelf hebben weten te halen!


Meer informatie en aanmelden
Voor het schooljaar 2021-2022 zijn 50 plekken beschikbaar, waarvan het grootste deel voor leerlingen van La Res. Denken jij en je ouders dat een uitgestelde keuze voor een middelbare school ook beter is voor jou, neem dan contact op met je meester of juf van jouw basisschool. Heb je vragen over ons Tienercollege, dan kun je contact opnemen met Renate Klokman of Mitchel ter Haar via tel. 053 482 13 80.

Dotterbloemstraat 75

7531 TB Enschede

Telefoon: (053) 482 13 80
Kopie van 0091 H 3619small
Terug
i