Bij Het Stedelijk supporten wij
jou en je kind

Het Stedelijk staat voor gelijke kansen voor iedereen. Dit betekent dat wij helpen om de juiste keuze te maken dat past bij het talent van jouw kind.

Tijdens de schooltijd zullen er vaak keuzemomenten zijn. Onze docenten supporten jou en je kind bij het maken van die keuzes. Ook ondersteunen wij bij sociale en financiële uitdagingen. We staan naast jou en je kind.

Leraar met leerlingen kijken naar laptop

Begeleiding

Om goed tot leren te komen moeten kinderen lekker in hun vel zitten. Daar besteden we zeker ook bij nieuwe leerlingen veel tijd aan. Op iedere locatie zorgen we ervoor dat de overstap voor je kind van het basisonderwijs naar de middelbare school zo soepel mogelijk verloopt. Denk aan een kennismakingsdag voor de zomervakantie om alvast even te wennen. Extra begeleiding nodig? Lees hier de mogelijkheden.

Introductiedagen, activiteiten en/of op kamp om elkaar en de mentor of coach goed te leren kennen
Een mentor die het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders
Veel aandacht voor leren leren en plannen tijdens mentorlessen of coaching

Kosten

De toelating tot de school is gratis. Ook het lesmateriaal van de vakken die leiden tot een regulier diploma is gratis. Wel vragen we een vrijwillige ouderbijdrage voor extra’s die niet door het ministerie worden vergoed. U bent niet verplicht om deze bijdrage te voldoen, maar uw bijdrage is voor de school wel belangrijk om een aantal extra’s te kunnen bekostigen. De bijdrage is € 55 en gebruiken we onder andere voor cultuur- en sportactiviteiten.

Daarnaast krijgt iedere nieuwe leerling die zich aanmeldt gratis een Chromebook ter beschikking. Het enige dat ouders hoeven bij te dragen zijn de kosten voor de verzekering en het onderhoud van het Chromebook. Dit betekent rond de € 3 per maand voor een standaard Chromebook.

Toelating tot school is gratis
Vrijwillige bijdrage voor extra activiteiten
Gratis Chromebook ter beschikking

aanmelden

Hebben jullie de keuze gemaakt en wil je je aanmelden voor één van de scholen van Het Stedelijk? Kom dan op 26 of 27 maart 2023 naar de aanmeldingsdagen van de locatie die jij gekozen hebt. Vanaf januari heeft de meester of juf van jouw basisschool een aanmeldingsformulier voor de scholen van Het Stedelijk. Vul hem samen met je ouders in en lever hem samen met je ouders in op 8 of 9 maart op de door jou gekozen school van Het Stedelijk.

Heb je nog vragen of zit jouw kind op een school voor speciaal onderwijs?
Wil je weten welke locatie geschikt is voor jouw zoon of dochter?
Neem dan contact met Stef Heurman.
Leerlingen in klaslokaal met een laptop

Extra Begeleiding

Iedereen heeft zijn eigen mogelijkheden, maar ook zijn eigen beperkingen. Heeft je kind dyslexie, dan bieden we extra begeleiding. Is je kind hoogbegaafd, dan doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat je kind voldoende uitdaging heeft. Op de locatie van jullie keus, kunnen ze precies vertellen wat er mogelijk is aan extra ondersteuning en begeleiding op die locatie.

  • Een team van docenten staan naast jou en je kind
  • Locatie Ondersteunings Groep voor support op iedere locatie voor bijvoorbeeld ondersteuning op het gebied van dyslexie, dyscalculie en sociale vaardigheden
  • Centrum voor Onderwijs en Ondersteuning waar alle kennis in huis is

Onze locaties

Mavo / Havo / Vwo / VWO+ / TTO

College Zuid

Mavo / Onderbouw Havo

Zwering

Jan Vermeerstraat 49
7545 BN Enschede
Vmbo-B / Vmbo-K / KT

Alpha

Wethouder Beversstraat 195
7543 BK Enschede
Mavo / Havo

Innova

Gronausestraat 300
7533 BM Enschede
Havo / VWO / Gymnasium

Het Wilminktheater

Praktijkonderwijs / Schakelklassen

Diekman

J.J. van Deinselaan 32
7541 PE Enschede
Een school voor 10-14 jarigen

Tienercollege Florès

Dotterbloemstraat 75
7531 TB Enschede
Internationale schakelklassen

ISK

Mekkelholtspad 4
7523 DC Enschede
Stef van Het Stedelijk

Heb je vragen of
wil je graag advies?
Vraag het Stef!

Stel je vragen!

Heb je een vraag over onze school, de overstap naar het voortgezet onderwijs, de mogelijkheden die Het Stedelijk biedt of iets anders? Laat het ons weten.

Bedankt voor je vraag. We komen er snel bij je op terug.
Oops! Something went wrong while submitting the form.