Het Stedelijk

Het Stedelijk is er voor iedereen. Wij zijn een school waar je kunt werken aan je talenten door nieuwe dingen te leren en de wereld te ervaren. Het Stedelijk biedt de mogelijkheden om jezelf te ontplooien. Dit kun je doen in een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn.Maak contact met elkaar binnen en buiten de school, met de stad en met de wereld om je heen. Ga de uitdaging aan om erachter te komen wie je bent en wat je leuk vindt, zodat wij samen met jou, jouw ouders en de stad de ruimte kunnen creëren die voor jou werkt. Onze docenten staan voor je klaar en zijn jouw gids naar een toekomst die jij zelf bepaalt. Samen werken we aan de toekomst en zorgen wij ervoor dat jij je kunt aanpassen als de wereld je op de proef stelt. Dat is wat wij bij Het Stedelijk goed kunnen en waar we het voor doen. Dat doen we voor iedereen en zeker voor jou.

WAT WIJ BELOVEN

Meer mogelijkheden voor iedereen

Bij Het Stedelijk staan we open voor iedereen en elkaar. Je komt in aanraking met allerlei mensen, culturen, bedrijven, kennisinstellingen en de stad. Want samen bieden we meer. 

Een leerroute die bij jou past

Wij zijn er voor de creatieven, de techneuten, de doeners, de denkers, de sporters, voor wie een duidelijk doel heeft of voor wie het nog even niet weet. Bij Het Stedelijk mag je zijn wie je bent en stippelen we samen de juiste leerroute uit. Onderweg staan we naast je. 

Gegarandeerd vooruitgaan
De wereld verandert super snel. Daarom dagen wij je uit en leren we je hoe je keuzes maakt die bij je passen. Én dat je tussentijds altijd kunt bijsturen wanneer zich nieuwe mogelijkheden voor doen. Zodat jij vooruit blijft gaan. Met als garantie dat je Het Stedelijk verlaat met een diploma, certificaat of een nieuwe mogelijkheid. 


Gratis Chromebook

Wij vinden het belangrijk dat iedere leerling ruimte en kans krijgt om zich te ontwikkelen. Daarom krijgt iedere nieuwe leerling die zich aanmeldt gratis een Chromebook ter beschikking. Het enige dat ouders hoeven bij te dragen zijn de kosten voor de verzekering en het onderhoud van het Chromebook. Dit betekent rond de € 3 per maand voor een standaard Chromebook.

Onze kernwaarden

Een open platform

Wij staan open voor nieuwe opvattingen, mensen en ervaringen. Wij ontstijgen onze locaties en staan in verbinding met kennisinstellingen, het bedrijfsleven en wat er speelt in de stad.

Continu ontwikkelen

We willen onze leerlingen toerusten met het vermogen om zichzelf continu te opnieuw uit te vinden. Als organisatie willen we vanuit een onderzoekende houding naar oplossingen zoeken en de toekomst naar ons toe halen.

Doorgaande leerroutes

We willen samen met leerlingen de juiste leerroute uitstippelen. Op die weg gidsen wij met professionele begeleiding en anticiperen wij op veranderingen, ontwikkelingen en nieuwe inzichten.

Aandacht voor jou

Het Stedelijk Lyceum heeft aandacht voor ontwikkeling van elke leerling. Je mentor speelt hierin een belangrijke rol. Deze is goed op de hoogte van jouw ontwikkelingen bij ons op school en je eerste aanspreekpunt voor vragen. Heb je extra ondersteuning voor nodig of loopt het allemaal even niet soepel? Samen met ons Centrum voor Onderwijs & Ondersteuning kijken wij waar je hulp bij nodig hebt. Hiervoor hebben wij op elke school een unieke groep docenten en specialisten die jou graag verder helpt.

Jouw mentor is goed op de hoogte van jouw ontwikkeling
Er is een team voor extra ondersteuning en support
Docenten en mentoren staan naast je

Leren op een manier die bij jou past

We hoeven niemand meer te vertellen dat we niet meer om digitale lessen heen kunnen. Maar daarnaast zijn er nog andere voordelen van digitaal onderwijs. Lessen en huiswerk kunnen we beter personaliseren. We kijken wat jij nodig hebt om goed te kunnen leren. Maatwerk dus. Het werken met de gangbare lesboeken wordt door het aanbod van digitaallesmateriaal sterk verrijkt.

Digitale lessen en gewone lessen vullen elkaar aan

Gratis Chromebook

Wij vinden het belangrijk dat iedere leerling ruimte en kans krijgt om zich te ontwikkelen. Daarom krijgt iedere nieuwe leerling die zich aanmeldt gratis een Chromebook ter beschikking. Het enige dat ouders hoeven bij te dragen zijn de kosten voor de verzekering en het onderhoud van het Chromebook. Dit betekent rond de € 3 per maand voor een standaard Chromebook.

Gratis Chromebook
Kleine eigen bijdrage
...

Onze locaties

Mavo / Havo / Vwo / VWO+ / TTO

College Zuid

Mavo / Onderbouw Havo

Zwering

Jan Vermeerstraat 49
7545 BN Enschede
Vmbo-B / Vmbo-K / KT

Alpha

Wethouder Beversstraat 195
7543 BK Enschede
Mavo / Havo

Innova

Gronausestraat 300
7533 BM Enschede
Havo / VWO / Gymnasium

Kottenpark

Praktijkonderwijs / Schakelklassen

Diekman

J.J. van Deinselaan 32
7541 PE Enschede
Een school voor 10-14 jarigen

Tienercollege Florès

Dotterbloemstraat 75
7531 TB Enschede
Internationale schakelklassen

ISK

Mekkelholtspad 4
7523 DC Enschede
Stef van Het Stedelijk

Heb je vragen of
wil je graag advies?
Vraag het Stef!

Stel je vragen!

Heb je een vraag over onze school, de overstap naar het voortgezet onderwijs, de mogelijkheden die Het Stedelijk biedt of iets anders? Laat het ons weten.

Bedankt voor je vraag. We komen er snel bij je op terug.
Oops! Something went wrong while submitting the form.