Centrum voor onderwijs & Ondersteuning

Het Stedelijk heeft aandacht voor jouw ontwikkeling. Je mentor speelt hierin een belangrijke rol. Deze is goed op de hoogte van jouw ontwikkelingen bij ons op school en je eerste aanspreekpunt voor vragen. Soms gaat leren even wat moeilijker en heb je tijdelijk ondersteuning nodig. Dan kun je terecht bij het Centrum voor Onderwijs & Ondersteuning (COO).

Klaslokaal met docent en leerlingen

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Het Centrum voor Onderwijs en Ondersteuning werkt samen met jou om je de mogelijkheid te bieden je diploma te halen op onze school. Voor ondersteuning tijdens de les of in het onderwijsproces kan het centrum samenwerken met het team van jouw locatie. Het Centrum voor Onderwijs & Ondersteuning kan ook ondersteuning bieden bij het in kaart brengen van de hulpvraag, om te kijken wat je nodig hebt om goed te kunnen leren. Allemaal met als doel om leerlingen van Het Stedelijk uiteindelijk de school te laten verlaten met een diploma of nieuwe mogelijkheid op zak.

Locatie Ondersteuning Groep (LOG)

We vinden het bij ons op school belangrijk dat ondersteuning aanwezig is en dat je er gebruik van kunt maken als je dat nodig hebt. Daarom is op alle locaties van Het Stedelijk een Locatie Ondersteunings Groep (LOG) aanwezig. 

De LOG bestaat uit:

  • een teamleider ondersteuning 
  • een ondersteuningsdocent
  • een orthopedagoog

De medewerkers werken intensief samen met jouw mentor(en) en kijken naar jouw behoefte en ontwikkeling. Extra begeleidingsmogelijkheden kunnen in kaart gebracht worden en voor je worden opgezet. Op Het Stedelijk mag je zijn wie je bent en stippelen we samen een leerroute uit die bij je past. 

“Ondersteuning vindt zoveel mogelijk plaats in de klas en is erop gericht je handvatten te geven waarmee je vooruit kunt komen. Daarbij leer je keuzes te maken die passen bij je manier van leren. ”
Docent helpt leerlingen

Samenwerken is onze kracht

De Locatie Ondersteunings Groep (LOG) ondersteunt ook docenten met allerlei vragen. Tijdens de lessen of bij besprekingen worden vragen uitgezet en wordt gekeken hoe in samenwerking ondersteuning kan worden aangeboden. Ook werkt de LOG samen in een netwerk met externe instanties. Daarbij zijn ze de verbindende schakel met externe ondersteuners, zoals GGD, wijkteams, leerplicht of hulpverleningsinstanties. 

Gegarandeerd vooruit gaan

Ook ontwikkelt het centrum mogelijkheden van ondersteuning op maat voor inclusiever onderwijs. Deze ondersteuning vindt zoveel mogelijk plaats in de klas en is erop gericht je handvatten te geven waarmee jij vooruit kunt komen. Je leert keuzes te maken die passen bij jouw manier van leren. Onderweg bieden we ondersteuning aan die nodig is en krijg je de ruimte om je te ontwikkelen en om te groeien. Zo blijf jij vooruit gaan.

Klaslokaal met docent en leerlingen

Een leven lang ontwikkelen

Om een leven lang te ontwikkelen biedt Het Stedelijk ook docenten de gelegenheid zich te ontwikkelen. In de Stedelijk Academie worden (online) trainingen en workshops aangeboden. Docenten worden zo samengebracht om nog beter te worden in het belangrijke werk en dit met plezier samen te doen. Deze trainingen geven nieuwe inzichten, versterken kwaliteiten en zorgen ervoor dat docenten jou beter kunnen begeleiden tijdens jouw schoolloopbaan. Zo krijgt iedereen binnen Het Stedelijk de kans om zich te ontwikkelen. 

NOVO EGO (INTERNE OPVANG)

Het komt wel eens voor dat een leerling het moeilijk vindt om zich te gedragen volgens de schoolregels. Ook spelen er soms problemen waardoor een leerling tijdelijk niet goed functioneert en waardoor het leerproces dreigt vast te lopen. Meestal lossen deze problemen zich gelukkig weer op, maar soms is het voor de leerling beter om tijdelijk niet meer op de locatie te zijn. Dan kan de interne opvang, Novo Ego, mogelijk een uitkomst bieden voor leerlingen om aan het gedrag te werken, de motivatie te herstellen en de leerhouding te verbeteren.

Onze kernwaarden

Een open platform

Wij staan open voor nieuwe opvattingen, mensen en ervaringen. Wij ontstijgen onze locaties en staan in verbinding met kennisinstellingen, het bedrijfsleven en wat er speelt in de stad.

Continu ontwikkelen

We willen onze leerlingen toerusten met het vermogen om zichzelf continu te opnieuw uit te vinden. Als organisatie willen we vanuit een onderzoekende houding naar oplossingen zoeken en de toekomst naar ons toe halen.

Doorgaande leerroutes

We willen samen met leerlingen de juiste leerroute uitstippelen. Op die weg gidsen wij met professionele begeleiding en anticiperen wij op veranderingen, ontwikkelingen en nieuwe inzichten.

Aandacht voor jou

Het Stedelijk Lyceum heeft aandacht voor ontwikkeling van elke leerling. Je mentor speelt hierin een belangrijke rol. Deze is goed op de hoogte van jouw ontwikkelingen bij ons op school en je eerste aanspreekpunt voor vragen. Heb je extra ondersteuning voor nodig of loopt het allemaal even niet soepel? Samen met ons Centrum voor Onderwijs & Ondersteuning kijken wij waar je hulp bij nodig hebt. Hiervoor hebben wij op elke school een unieke groep docenten en specialisten die jou graag verder helpt.

Jouw mentor is goed op de hoogte van jouw ontwikkeling
Er is een team voor extra ondersteuning en support
Docenten en mentoren staan naast je

Leren op een manier die bij jou past

We hoeven niemand meer te vertellen dat we niet meer om digitale lessen heen kunnen. Maar daarnaast zijn er nog andere voordelen van digitaal onderwijs. Lessen en huiswerk kunnen we beter personaliseren. We kijken wat jij nodig hebt om goed te kunnen leren. Maatwerk dus. Het werken met de gangbare lesboeken wordt door het aanbod van digitaallesmateriaal sterk verrijkt.

Digitale lessen en gewone lessen vullen elkaar aan

Gratis Chromebook

Wij vinden het belangrijk dat iedere leerling ruimte en kans krijgt om zich te ontwikkelen. Daarom krijgt iedere nieuwe leerling die zich aanmeldt gratis een Chromebook ter beschikking. Het enige dat ouders hoeven bij te dragen zijn de kosten voor de verzekering en het onderhoud van het Chromebook. Dit betekent rond de € 3 per maand voor een standaard Chromebook.

Gratis Chromebook
Kleine eigen bijdrage
...

Onze locaties

Mavo / Havo / Vwo / VWO+ / TTO

College Zuid

Mavo / Onderbouw Havo

Zwering

Jan Vermeerstraat 49
7545 BN Enschede
Vmbo-B / Vmbo-K / KT

Alpha

Wethouder Beversstraat 195
7543 BK Enschede
Mavo / Havo

Innova

Gronausestraat 300
7533 BM Enschede
Havo / VWO / Gymnasium

Kottenpark

Praktijkonderwijs / Schakelklassen

Diekman

J.J. van Deinselaan 32
7541 PE Enschede
Een school voor 10-14 jarigen

Tienercollege Florès

Dotterbloemstraat 75
7531 TB Enschede
Internationale schakelklassen

ISK

Mekkelholtspad 4
7523 DC Enschede
Stef van Het Stedelijk

Heb je vragen of
wil je graag advies?
Vraag het Stef!

Stel je vragen!

Heb je een vraag over onze school, de overstap naar het voortgezet onderwijs, de mogelijkheden die Het Stedelijk biedt of iets anders? Laat het ons weten.

Bedankt voor je vraag. We komen er snel bij je op terug.
Oops! Something went wrong while submitting the form.